“I don’t love studying. I hate studying.
I like learning. Learning is beautiful.”

Blended Learning

Blended Learning sau Hybrid Learning este o metodă de training care combină interacțiunea directă trainer – participant din sala de curs cu învățarea on-line. Astfel putem vorbi de training-uri în sala de curs și studiu individual on-line sau training-uri în sala de curs unde participanții pot accesa materialele on-line direct de pe laptop, telefon sau tabletă. În aceste moduri, folosirea diverselor canale de comunicare sporește receptivitatea cursanților și ajută la reținerea și exersarea aptitudinilor dobândite în timpul și după training.

Avantaje:

  • Acces rapid la cursant indiferent unde se află acesta
  • Flexibilitate în transmiterea informației (ex. suport text, audio, video)
  • Cursantul poate să învețe în ritmul său folosind resursele disponibile conform stilului său de asimilare a informațiilor și a timpului disponibil
  • Folosirea tehnologiei este atractivă pentru generațiile tinere
  • Reducerea timpului petrecut în sala de curs poate duce la scăderea costurilor unui training

Acest mod de a transmite informația (offline/online), folosind mijloace variate, ajută considerabil procesul de învățare, favorizând dezvoltarea unor competențe de hard și soft-skills într-un timp mai scurt. Un design atent al procesului de învățare este crucial pentru ca această metodă să fie nu doar la modă ci să și aducă rezultate.