“Neurons that fire together, wire together!”
Donald Hebb

NEUROȘTIINȚELE COMPORTAMENTALE

Când vedem un comportament, ne gândim arareori la legătura dintre acesta și creier. Cu toate acestea, cele două elemente au o legătură foarte strânsă. Cu ajutorul creierului ajungem să ne comportăm într-un anumit mod, atunci când ne confruntăm cu o situație anume.

Neuroștiințele comportamentale ne ajută să înțelegem relația dintre creier și comportament, ajutându-ne să ne dăm seama mai bine cum suntem, cum funcționăm și cum ne putem dezvolta.

NEUROȘTIINȚELE COMPORTAMENTALE AU APLICABILITATE
ÎN DIVERSE DOMENII

Resurse Umane
Evaluează obiectiv aptitudinile de relaționare interumană și cu activitățile efectuate la locul de muncă, fiind esențiale pentru găsirea candidaților potriviți pentru un anumit job.
Pe baza acestor rezultate, dar și a studiilor din domeniul neuroștiințelor care vizează motivarea și dezvoltarea emoțională, se pot concepe training-uri personalizate, care produc schimbări reale.
Neuromarketing
Ajută la înțelegerea comportamentului consumatorului, oferind informații importante despre modul în care sunt percepute un produs sau o reclamă. Pe baza acestor informații se poate realiza o campanie eficientă de marketing care să fie centrată pe nevoile clientului.
Parenting
Înțelegerea modului în care funcționează creierul atunci când ne atașăm ne ajută să înțelegem modul în care ne comportăm cu copii noștri.
Sănătate mentală
Înțelegerea modului în care diverși factori de risc pot afecta sănătatea creierului poate determina dezvoltarea unor programe de intervenție care să poată produce modificări la nivel neurobiologic.

Vezi Și